yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapılarında evgin durumlarda dâhilen hariçarı doğru aksiyon hanek konusu olduğu için, insanoğluın panik bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve lafız konusu harekete cevaz vermesi gerekir.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Bir binada yahut çatı hoşgörüsüznda, kaçış yolu olarak görev veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Devam-3/B ve Munzam-3/C’de belirtilen sürelere münasip olması mecburidir.

Yangınlar çabucak yayılabilir ve insanların hızlı bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini Bina bağırsaki yangın merdivenleri, insanoğluın binadan güvenli bir şekilde çıkmalarını katkısızlar ve acil konum tahliyesini kolaylaştırır.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve yer sarsıntısı afetlerinde bile en doğru merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanların güçını kurtardığında henüz elleme anlaşılacaktır.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarış kabil faktörlere rabıtalı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, nitelikli bir yangın kapkaloriın elan mualla bir fiyatla satın kırmızıınmasının uzun vadede daha kazançlı olabileceği konusunda hemfikirler.

Bununla baş başa, yangın merdiveni fiyatlarını etkileyen diğer bir faktör de Yangın kapısı istanbul kullanılan gereç ve kalitedir. Yangın merdiveni sistemleri ekseriyetle çelik yahut aldatmaüminyum kadar dayanıklı malzemelerden

 60dk ve 120dk üzere yaklaşık dayanaklılık Yangın Çıkış Kapısı seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri hakkında marifet alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Antrparantez, ivedili çıkış kapısı Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, yaraşıklı şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin toplu halde yaşadığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve evgin hâlet önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler beyninde;

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların dışarıya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı kapıya verilen isimdir.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı tamam itilen ve kolayca açılmasını sağlayıcı panik cenah şeklindedir. Ciddi durumlarda kullanılacağı karınin nispeten ustalıklevsel şekilde görev yapmalıdır.

Kaçış yollarının gayrı kat ve gayrı mekanların yürekinden geçerek korunmuş alana ulaşmasına onay verilmelidir. Kaçış yollarının ve merdivenlerinin korunmuş mekanlara ve yahut sokağa açılan baplarının genliği 120 cm’den az olmamalı; bu baplar dâhilen hariçya esaslı kilitsiz olarak açılmalı ve otomatik olarak kendi kendine kapanacak ve yangın dayanımı en azca 120 an olacak şekilde strüktürlmalıdır.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli doğal gaz ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Report this wiki page